Välkommen
Dragbok
Dragbilder
Familjen
Länkar
Gästboken

Dragbok - tänkte skriva några rader då och då när vi varit ute på våra äventyr.

 

20090214

 

Ingen släde men väl 2 stycken 3-spann spark blev det idag.

 

Husse Simon fick sitta på och va lite hjälpreda. Skönt med lite hjälp, det är ju lite pyssel fast det bara är 3 åt gången.

 

Efter turerna blev det bus och lek i snön. Vi var både trötta och nöjda när vi drog hemöver igen. Vi passade på att borsta pälsar och klippa klor, välbehövligt. Det straffar sig att fuska!!

 

Januari 2009

 

Vi strävar på, uppför och nerför alla backar. Åh va vi tycker om vårat spår.

 

Jaaa eee sååååååå sluuuuuuut!!!! Simba utslagen. Det här måste vara den ultimata avslappningen. :-)

 

Skattungsjön januari 2009

 

Danne och Team Flinga uppe vid Skattungsjön. Sarek vill absolut INTE stå stilla, det ligger inte i generna att stå och chilla när man är spänd för en släde.

 

 

2008 December

 

Två av slädarna, perfekt till halverade spann. Lätta och smidiga att slänga upp på taket.

 

Korvgrillning mellan tjärnarna. Skotrar, hundar och ungar i en salig röra - precis som det ska vara.

 

 

20080405

 

Snön smälter bort så vi drog åstad till Älvho 5 mil bort. Där fanns både snö och sol. Rogge och jag tog en tur medan Inga och barnen grillade korv och solade näsan. Matte mötte oss på spåret så han fick skjutsa morsan tillbaka.

 

2008-03-30

 

Ny dag nya spår. Just det här spåret gick över både stock och sten på sina ställen. Rogge var snabb i reaktionen när släden lutade farligt nära över en bäck. Det gick bra, man vill ju inte tippa av sina passagerare men det har hänt. ;)

 

2008-03-29

 

Rogge surfar med ett 6-spann galningar. Ibland tar inte bromsen helt enkelt. ;)

 

 

Annandag Påsk 2008-03-25

 

Vi hälsade på familjen vid sjön Kvien. Strålande sol och snälla hundar - kan det bli bättre. Simme fotade oss på väg hem på efter-middagen.

 

 

 

Ovan: Bra kämpat av vargarna som hade dryga uppförsbackar med passagerare hemåt. Ja matte fick jobba hon med ska ni veta, svetten rann från tyggen. Det är kärlek det, att jobba i team med hundarna. :)

 

 

 

Påskdagen 2008-03-23

 

Det blir lite enformigt med egna foton eftersom man har bara ett gäng rumpor att fota. Själv ser man ju vyerna men själva fotot visar ju en massa sibbe bakar i närbild. Nu fick jag tillfälle att låna ut kameran till Tobias som satt på en skoter. Kul med bilder annat än bakifrån.

 

Bilden nedan tagen på sjön Upprämmen.

 

 

Bilden nedan tagen av fotograf Tobias.

 

 

2008-03-02

 

Det blev drag idag med barnen fick följa så dom också skulle få lite frisk luft. Jag körde 7 km med följebil och sen fick Matte ta över och köra ytterligare 3 km men med 4 hundar.


Måna och Simba i led och Matte på medarna. När Rogge och barnen lastade bilen drog Sool, Gizze och jag iväg på en promenad.


Måna var suuuuper trött när vi körde hem, hon somnade i Simmes knä. :)

 

 

2008-03-01

 

Jag och Rogge tog hundarna med på skogstur. Det blev 6-spann med följebil. Har förra årets vet besök i färskt minne och jag har inte lust att lagaihop några hundar på ett tag.


Måna och Sool i led förstås, Simba fick gå med Flingan och så Gizzes och Sareks vackra ändor närmast linsen. Vid vilan fick Flingan, Gizze och Måna turas om att springa lösa. Sool, Gizze och jag började gå hemåt när Rogge fick lasta - vi ville ha lite kvalitets tid. :)

15 Februari 2009

 

Bästa dagen jag kan minnas på länge. Gnistrande snö i massor, strålande sol och en enormt blå himmel. Husse och jag, en släde och ett gäng dragvilliga vargungar. Min födelsedag!

 

 

Flingan och Simba som wheel.

 

Gizze och Måna i mitten av spannet och .....

 

......Sarek och Soolan som chefer.

Husse kör vargungarna.

 

Eftersom vi är vansinnigt dåliga på automatiska vändningar så kör vi med manuell vändning. Det går det med men är lite krångligare. När hundarna väl fått klart för sig vad dom ska göra då går det undan med väldig fart.

 

Hej vad det går undan!! Extra fort går det förstås när matte hoppat av släden och sprungit framför en bit för att fota.

 

Ibland, ofta, tycker Simba att det går på tok för sakta. För att tala om att han är på G sprätter han upp i jämfota hopp, gång på gång.

 

Man sover gott när man jobbat hårt. Vila och gott att dricka och äta är självklart när man släpat runt på matte som väger bra mycket mer än hon borde.

 

Jag dööööööör! Simba orkar inte röra en fena, för tillfället. Efter en stunds vila och återhämtning är det fullt ös medvetslös igen. :-)

 

Sarek tror nog att han kan stå och sova, som en häst typ. Det är illa om man är för trött för att lägga sig. :-)

 

Senast uppdaterad
2009-02-24 17:24